Το NBA προσφέρει δωρεάν δεδομένα τηλεφωνίας σε φιλάθλους - Wellizio

Το NBA προσφέρει δωρεάν δεδομένα τηλεφωνίας σε φιλάθλους

WellizioNewsΤο NBA προσφέρει δωρεάν δεδομένα τηλεφωνίας σε φιλάθλους
Φεβρουάριος 26 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

Το NBA προσφέρει δωρεάν δεδομένα τηλεφωνίας σε φιλάθλους

Οι Phoenix Suns-ομάδα του NBA-προσφέρουν δωρεάν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας στους φιλάθλους της.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση παγκοσμίως, η ομάδα του NBA Phoenix Suns, σε συνδυασμό με τον αμερικανικό κολοσσό στην κινητή τηλεφωνία Verizon προσφέρουν δωρεάν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σε οποιονδήποτε αγοράσει εισιτήρια για να παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας.

Η κίνηση αυτή, η οποία στοχεύει να προσελκύσει νεαρό κοινό, παρέχει ένα παραπάνω κίνητρο στους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι είναι και πελάτες της Verizon να διπλασιάσουν τα μηνιαία δεδομένα στο κινητό τους επιτρέποντας τους να κερδίσουν μέχρι και το επιβλητικό νούμερο των 11 gigabytes. Ακόμα περισσότερο, εάν δεν έχουν συμβόλαιο με την Verizon, έχουν την δυνατότητα να ‘δωρίσουν’ τα δεδομένα σε κάποιον γνωστό τους με συμβόλαιο στην Verizon.

Η ποσότητα των δεδομένων ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του εισιτήριου που  αγοράζουν, όπως για παράδειγμα: μία θέση στο επάνω διάζωμα του Talking Stick Resort Arena κερδίζει 2,5 gigabyte , ενώ μια θέση κοντά στον αγωνιστικό χώρο κερδίζει 11 gigabyte δεδομένων.

Μια προσφορά που κατά την γνώμη μας θα μπορούσε-αναμένοντας φυσικά να εξετάσουμε την αποτελεσματικότητα της –να εφαρμοστεί και στην ελληνική αγορά σε μια εποχή όπου η πρόσβαση σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας καθοδήγει και τις καταναλωτικές μας επιλογές, όσων αφορά τον πάροχο της κινητής μας τηλεφωνίας.

Φίλαθλοι που παρακολουθούν αθλητικά γεγονότα στα σταδία ή στο σπίτι τους, χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε να ‘κατεβάσουν’ στατιστικά στοιχειά  του αγώνα και να πληροφορηθούν με συνεχόμενες ζωντανές ροές δεδομένων.

Ο πρόεδρος της ομάδας των Phoenix Suns, Jason Rowely,  ανακοίνωσε πως αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει σε ένα αγοραστικό κοινό το οποίο στηρίζεται καθημερινά σε δραστηριότητες μέσω των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας όπως πχ οι millennium –το καταναλωτικό κοινό με ηλικία έως 33 ετών.

Η Verizon, η οποία ‘τρέχει’ το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα μαζί με τους Suns ανακοινώσε ότι σε περίπτωση επιτυχία του, θα αποτελέσει την βάση και για άλλα προγράμματα του ίδιου τύπου σε διάφορους άλλους κλάδους και βιομηχανίες.