Βίντεο Μάρκετινγκ-κατακόρυφη αύξηση το 2016 - Wellizio

Βίντεο Μάρκετινγκ-κατακόρυφη αύξηση το 2016

WellizioNews trendsΒίντεο Μάρκετινγκ-κατακόρυφη αύξηση το 2016
Μάρτιος 4 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News trends /

Βίντεο Μάρκετινγκ-κατακόρυφη αύξηση το 2016

Βίντεο Μάρκετινγκ

Αναμένετε κατακόρυφη αύξηση στην αναπαραγωγή και ζήτηση από τους καταναλωτές το 2016

“Δεν παρακολουθώ πλέον τηλεόραση, προτιμώ YouTube, NetFlix και Jahoo Box

Η συνολική εκτιμώμενη αξία του ποσού που ξοδεύτηκε για διαδικτυακές διαφημίσεις με βίντεο το 2015 ήταν $16.1 δισεκατομμύρια και αν υπολογίσουμε ότι προβλέπεται μια αύξηση του 23% μέσα στο 2016, κατανοούμε πόσο είναι σημαντικό για του διαφημιστές  να κατανείμουν τον προϋπολογισμός τους ανάλογα έτσι ώστε να επιτύχουν την μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση στοχευόμενων καταναλωτικών ομάδων αλλά και την ενεργή συμμετοχικότητα αυτών.

advertisingΟι χρήστες του Facebook κοινοποιούν όλο και περισσότερα βίντεο σε σχέση με περασμένες χρονιές. Μέσα στο 2016 το Facebook θα καθιερώσει pre-roll διαφημίσεις κάτι το οποίο πιστεύουμε πως θα είναι ένα ισχυρότατο εργαλείο για τους διαφημιστές εταιρειών καθώς η δυνατότητα αυτόματης εκτέλεσης (auto-play) θα αυξήσει τις ‘βιντιακες’ διαφημίσεις στην διαδικασία τροφοδοσίας των ειδήσεων.

Οι διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες μέσα στην πλατφόρμα του Facebook θα παρέχουν επίσης την δυνατότητα στις εταιρείες να στοχεύσουν τους χρήστες ανάλογα με δημογραφικές αναλύσεις και τα ενδιαφέροντά τους.

Αν και παραδοσιακά, η παραγωγή βίντεο στο Facebook έχει πάντοτε συσχετιστεί με την οριζόντια δημιουργία, η κάθετη συγκέντρωση βίντεο καθιστάτε όλο και πιο συνήθης, λόγο τις αυξανόμενης χρήσης των smartphone. Η κατανάλωση βίντεο μέσω κινητών τηλεφώνων προβλέπεται να αυξηθεί μέσα στο 2016 κατά 35%. Η μετακίνηση αυτή στην συμπεριφορά χρήσης τονίζει την σημαντικότατη επιρροή των κινητών συσκευών στον τομέα της ηλεκτρονικής διαφήμισης.

Το ίδιο ισχύει και για το  Instagram και τις διαφημιστικές του δυνατότητες. Οι διαφημίσεις μέσω του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου έχουν την δυνατότατα να στοχεύουν χρήστες σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με αυτόν του Facebook. Αρχικές μελέτες όμως από εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν το Instagram για να διαφημιστούν, αναφέρουν αποτελέσματα που παρουσιάζουν 2 με 3 φορές υψηλότερη του μέσου όρου ανταπόκριση διαδικτυακών διαφημίσεων σε στοχευόμενες καταναλωτικές ομάδες. Καθώς λοιπόν το  Instagram χρησιμοποιεί διαφημιστικά βίντεο των 30 δευτερολέπτων, αναμένουμε ότι η πλατφόρμα θα γίνει ένα από τα ποιο σημαντικά εργαλεία των εταιρειών καθώς και των υπευθύνων σχεδιασμού δικτυακής επικοινωνίας.

Στο Snapchat οι επισκέψεις χρηστών που παρακολουθούν βίντεο τριπλασιάστηκε τους τελευταίους πέντε μήνες σε 6 δισεκατομμύρια καθημερινός καθιστώντας την πλατφόρμα άλλο ένα ικανότατο εργαλείο στα χέρια διαφημιστών για το 2016.

Το Twitter, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε το 2013 και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην δημιουργία διαφημίσεων με βίντεο, προς τα μέσα του 2016 θα παρουσιάζει σχετικές διαφημίσεις μέσα στα βίντεο των χρηστών βασισμένες στις προτιμήσεις αυτών. Όπως και το YouTube, η πλατφόρμα θα προσφέρει χρήματα σε χρήστες που επιτρέπουν μικρά διαφημίστηκα σποτάκια πριν το περιεχόμενο του δικού τους βίντεο με το Twitter να διατηρεί το 30% των εσόδων και τα υπόλοιπα να πηγαίνουν στους δικαιούχους των βίντεο.

Εδώ φυσικά αξίζει να σημειωθεί πως εάν μια διαφημιστική καμπανιά χρειάζεται μια σειρά από βίντεο που απαιτούν μια βαθειά εμπλοκή του κοινού που στοχεύει, τότε το YouTube είναι η καλύτερη λύση. Εναλλακτικά τα διαφημιστικά βίντεο τα οποία μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο (real time) θα πρέπει να μεταδίδονται μέσω Twitter, εκμεταλλεύονταν την δυναμικότατη live streaming πλατφόρμα του Periscope. Για την συχνή, καθημερινή μετάδοση διαφημιστικών βίντεο το  Facebook εξακολουθεί να είναι η ορθότερη επιλογή, με το Instagram να ακολουθεί στενά.