Η Mercedes-Benz συνδέετε με οπαδούς μέσω του WhatsApp

WellizioNewsΗ Mercedes-Benz συνδέετε με οπαδούς μέσω του WhatsApp
Μάρτιος 28 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

Η Mercedes-Benz συνδέετε με οπαδούς μέσω του WhatsApp

Η Mercedes-Benz F1 συνδέετε με τους οπαδούς της μέσω της εφαρμογής WhatsApp

Και ενώ το πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στην πίστα της Αυστραλίας, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές κατασκευαστών για το 2014 και 2015 Mercedes Benz, λάνσαραν μια υπηρεσία έτσι ώστε να συνδέονται με τους οπαδούς της στέλνοντάς τους ζωντανές ενημερώσεις μέσω της εφαρμογής WhatsApp, αποκαλώντας την ως ‘Mercedes WhatsApp Newsletter’.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι φίλοι της ομάδας είναι να προσθέσουν στις επαφές τους το αντίστοιχο νούμερο (+4915792365104) και να στείλουν σε αυτό ένα μήνυμα γράφοντας ‘Start’. Το σαββατοκύριακο των αγώνων η Mercedes F1 θα ενημερώνει τους συνδρομητές για την πρόοδο της ομάδας, τα αποτελέσματα των προκριματικών καθώς και με ζωντανή ενημέρωση του αγώνα.

Αντιστοίχως, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως με οποιασδήποτε συνδρομή μέσω κινητού τηλεφώνου, οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούν στέλνοντας ‘Stop’ ή ‘Pause’ να σταματήσουν ή να παύσουν προσωρινά την δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία.

Η συνομιλία με φίλους του αθλήματος ή με φίλους μιας ομάδας μέσω της εφαρμογής WhatsApp δεν είναι κάτι το καινούργιο στην βιομηχανία του αθλητισμού αν και πρέπει να τονίσουμε πως είναι ένα φαινόμενο σε συνεχόμενη εξέλιξη. Πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν προσδιορίσει την εφαρμογή της WhatsApp ως μια πλατφόρμα ‘άξια επένδυσης’, ιδιαίτερα στις αποκαλούμενες ‘αναδυόμενες αγορές’ της Ασίας. Η ομάδα της Manchester City π.χ. δημιούργησε πρόσφατα μια υπηρεσία πάνω στην πλατφόρμα της εφαρμογής οπού οι οπαδοί της ομάδας μπορούν να λαμβάνουν αποκλειστικές φωτογραφίες, βίντεο αλλά και διάφορα παιχνίδια.