Το καινουργιο σταδιο των Βασιλιαδων του Σακραμεντο

WellizioNewsΤο καινουργιο σταδιο των Βασιλιαδων του Σακραμεντο
Απρίλιος 1 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

Το καινουργιο σταδιο των Βασιλιαδων του Σακραμεντο

Στο πλαίσιο εγκατάστασης το ερχόμενο φθινόπωρο στο καινούργιο τους υπερσύγχρονο στάδιο, οι Σακραμέντο Κίνγκς, ζήτησαν από τους οπαδούς τους, καθώς και νυν αλλά και πρώην παίχτες, να δωρίσουν τα παλιά τους μπασκετικά παπούτσια, παρέχοντας τους την ευκαιρία να συμβάλουν στην δημιουργία της νέας επιφάνειας παιχνιδιού (παρκέ) της Golden 1 Center.

Μια μοναδική επιφάνεια γηπέδου, η οποία βρίσκεται ακόμα στην  διαδικασία ανάπτυξης, που υποστηρίζει τη δέσμευση της ομάδας στην κατασκευή μιας αρένας που προωθεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η  Golden 1 Center στοχεύει επίσης να κερδίσει πιστοποίηση LEED Gold παράλληλα με την επίτευξη αρκετών άλλων προτύπων βιωσιμότητας

Η συλλογή των παπουτσιών πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του εντός έδρας παιχνιδιού του Σακραμέντο εναντίον της Νέας Ορλεάνης, όπου οι οπαδοί ενθαρρύνθηκαν όχι μόνο να φέρουν τα παπούτσια τους, αλλά και να γράψουν ένα ειδικό μήνυμα πάνω σε αυτά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι οπαδοί έστελναν μέσω twitter τους λόγους για τους οποίους τα παπούτσια τους θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην κατασκευή του νέου παρκέ χρησιμοποιώντας το hashtag #KingsCourt.

Ο πρόεδρος της ομάδας, ο Chris Granger , δήλωσε ενθουσιασμένος για την δημιουργία νέων πρότυπων περιβαλλοντικής βιωσιμότητας που η Golden 1 Center ορίζει για το ΝΒΑ . Σύμφωνα με τον κ Granger , η Golden 1 Center “θα θέσει ένα νέα πρότυπα για τον τρόπο που η Λίγκα δραστηριοποιείτε γύρω από θέματα που αφορούν το περιβάλλον καθώς το πρόγραμμα αυτό αποτελεί άλλη μια μοναδική ευκαιρία έτσι ώστε να αποδείξουμε την πλήρη δέσμευσή μας σε τέτοια θέματα, ενώ  επίσης δίνει την δυνατότητα στους οπαδούς μας να αποτελέσουν μέρος του καινούργιου αγωνιστικού χώρου”.

Για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου η ομάδα σύναψε συνεργασία με την Connor Sports, μια κορυφαία εταιρεία κατασκευής παρκέ και την Nike , η οποία έχει αναπτύξει το υλικό Grind Nike που προκύπτει από την ανακύκλωση αθλητικών παπουτσιών. Η Connor Sports βοηθά επίσης τους Κίνγκς να ενσωματώσουν και άλλα διάφορα ανακυκλωμένα υλικά στην επιφάνεια του παρκέ, εκτός από τις σόλες παπουτσιών, ωστόσο το κύριο ελαστικό υλικό που χρησιμοποιείται για την επιφάνεια του παρκέ θα είναι το Nike Grind

Η δέσμευση της ομάδας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον καθώς και την εγκατάσταση τεχνολογικών καινοτόμων ιδεών στην Golden 1 Center δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη σε όλους αυτούς που ακολουθούν εδώ και καιρό την ομάδα του Σακραμέντο. Οι ‘Βασιλιάδες’ καθοδηγούμενοι από τον ιδιοκτήτη της ομάδας Vivek Ranadivé κατασκευάζουν το ποιο αναπτυγμένο τεχνολογικά  στάδιο στην Λίγκα του NBA, έχουν επενδύσει στην δημιουργία σημείων εικονικής πραγματικότητας στον εσωτερικό χώρο του σταδίου,  καθώς επίσης και στην κατασκευή ενός  ισχυρότατου cloud-based point για τις πωλήσεις εισιτήριων.

Η συλλογή ανακυκλωμένων παπουτσιών εκτός από μια υπέροχη ιδέα στον τομέα του μάρκετινγκ είναι και μια απόδειξη δέσμευσης στις αρχές της ομάδας και στους κατοίκους της περιοχής, καθώς το καινούργιο στάδιο δεν θα είναι μόνο ένα μοντέρνο ‘θαύμα’ σχεδιασμού άλλα θα είναι και ένα στάδιο που αποτελεί ενεργό μέρος της κοινωνίας του Σακραμέντο.