εβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 11-05-2016

WellizioNewsεβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 11-05-2016
Μάιος 11 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

εβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 11-05-2016

Η Γιουβέντους μετέδωσε ζωντανά με βίντεο 360° την προπόνησή της.

Η Γιουβέντους συνεχίσει να καθοδηγεί το δρόμο στο ψηφιακό marketing, αναζητώντας συνεχώς καινούργιους τρόπους για engagement με τους φιλάθλους της. Ύστερα από την κατάκτηση του πέμπτο συνεχόμενου τίτλου της στην Serie A, η ομάδα του Τορίνο ανέβασε στο διαδίκτυο-μέσω του YouTube-ένα ζωντανό βίντεο 360 μοιρών από την προπόνηση των παιχτών της  χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας (VR).

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Snapchat

Το Snapchat έκλεισε συμφωνία με το NBC για την αναμετάδοση στιγμιότυπων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάτι το οποίο είναι η πρώτη φορά που το Αμερικανικό δίκτυο πραγματοποιεί, δίνοντας την δυνατότητα στο Snapchat  να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό κανάλι για την μετάδοση των Αγώνων.

Το BuzzFeed, στο οποίο πέρσι το NBC επένδυσε $200 εκατομμύρια θα αναλάβει, με την δημιουργία ενός καναλιού πάνω στην εφαρμογή, την παρουσίαση μικρών σε διάρκεια βίντεο και παρασκηνιακών πληροφοριών για τους Αγώνες, ενώ το Snapchat θα παρουσιάζει “ζωντανές” ιστορίες χρησιμοποιώντας περιεχόμενο του NBC, των αθλητών αλλά και των φιλάθλων.

 

Το καινούργιο στάδιο της Μπεσίκτας παρέχει οθόνες στα καθίσματα των θεατών.

Η Τούρκικη ποδοσφαιρική ομάδα της Μπεσίκτας παρουσίασε επίσημα το καινούργιο της στάδιο, την Vodafone Arena, η οποία στοίχησε 114 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρώθηκε σε λίγο περισσότερο από 3 χρόνια και με χωρητικότητα 43,000 θεατών, η παρέχει τεχνολογικά χαρακτηριστικά άγνωστα μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Μικρές οθόνες έχουν τοποθετηθεί πίσω από τα καθίσματα δίνοντας την δυνατότητα στους φιλάθλους της να παρακολουθούν τα replay των φάσεων, να σχολιάζουν live σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, να λαμβάνουν interactive διαφημίσεις κ.α. Ο σύλλογος της Τουρκιάς φαίνεται να ακολουθεί  την τάση που εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη δημιουργώντας ένα «πλήρως συνδεδεμένο» γήπεδο.

Η εφαρμογή της Μπαρτσελόνα καλωσόρισε δυο καινούργιες γλώσσες γραφής και ανάγνωσης.

Ύστερα από την δυνατότητα γραφής στην Τουρκική γλωσσά στον λογαριασμό του Twitter τον περασμένο Φεβρουάριο, η ισπανική ομάδα συνεχίζει την επέκταση στην διεθνής ψηφιακή της στρατηγική με την ενσωμάτωση δυο ακόμα γλωσσών πάνω στην κινητή της εφαρμογή: Γαλλικά και Πορτογαλικά, φτάνοντας έτσι συνολικά τις πέντε γλώσσες μαζί με τα Αγγλικά, Ισπανικά και Καταλάνικα.

Ο σύλλογος μετράει ήδη εννέα γλώσσες στην επίσημη ιστοσελίδα και στο Twitter. Με 4 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο η εφαρμογή της Μπαρτσελόνα είναι η πιο πλήρης στον κόσμο του αθλητισμού σε θέματα περιεχομένου (νέα, ειδοποιήσεις, βίντεο, ράδιο) και γλώσσας.