εβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 18-05-2016

WellizioNewsεβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 18-05-2016
Μάιος 18 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

εβδομαδιαιο αθλητικο ψηφιακο mash-up 18-05-2016

Η Γιουβέντους πανηγύρισε την κατάκτηση του καινούργιου της τίτλου στα κοινωνικά δίκτυα

 

Ύστερα από την κατάκτηση του πέμπτου συνεχόμενου τίτλου και του 34 στην ιστορία του συλλόγου, η Γιουβέντους επέλεξε τα κοινωνικά δίκτυα για να πανηγυρίσει αυτό το κατόρθωμα.

Ο Ιταλικός σύλλογος συμπεριλαμβάνετε στους καλύτερους και πιο δραστήριους συλλόγους ανά τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα με 25 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook, Twitter και Instagram.

Για τον εορτασμό του καινούργιου Σκουντέτου, η Γιουβέντους ενεργοποίησε στα κοινωνικά δίκτυα ένα ‘κύμα’ περιεχομένου βασιζόμενο στο σλόγκαν “We Made Hi5tory”, το οποίο ισχυροποιήθηκε με το hashtag #Hi5tory.

 

Η NFL θα μεταδώσει κλασσικά παιχνίδια της στο YouTube ως μέρος μιας καινούργιας συνεργασίας

Η ομοσπονδία του Αμερικανικού ποδόσφαιρου NFL, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει να μεταδίδει σε μαγνητοσκόπηση ολόκληρα παιχνίδια στο YouTube, ύστερα από μια ριζική ανανέωση στην συνεργασία της με την πλατφόρμα.

Η NFL, η οποία δημιούργησε επίσημο κανάλι στο YouTube τον περασμένο χρόνο, ευελπιστεί μέσω αυτής της εξέλιξης να αποκτήσει μεγαλύτερο κοινό  και περιεχόμενο. Το επίσημο κανάλι της ομοσπονδίας μέχρι στιγμής περιέχει post-game αναλύσεις, βίντεο μικρής διάρκειας και τις καλύτερες φάσεις τις κάθε αγωνιστικής, με περισσότερος από 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η Παρί Σέν Ζερμέν  στην κορυφή κερδών μέσω των κοινωνικών δικτύων

Ο Γαλλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος της Παρί Σέν Ζερμέν (PSG) κερδίζει τα περισσότερα χρήματα από κάθε ξεχωριστό χρήστη που την ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα, παρά το γεγονός πως βρίσκετε στην 9 θέση σε μια βαθμολογία από τις 10 πιο δημοφιλής ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes, ο Γαλλικός σύλλογος βρίσκετε επικεφαλής στην βαθμολογία, κερδίζοντας £14.37 από κάθε χρήστη (27.9 εκατομμύρια χρήστες), τρεις φορές περισσότερο από τα κέρδη που αποκτήθηκαν-μέσω κάθε ξεχωριστού χρήστη-από την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ Μαδρίτης, και ενώ έχει μόνο το εν τέταρτο των συνολικών χρηστών από τις δυο Ισπανικές ομάδες.  

Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν αντίστοιχα 109.1 εκατομμύρια and 106.8 εκατομμύρια χρήστες (Facebook και Twitter) όμως βρίσκονται στην 9 και 10 θέση της βαθμολογίας κερδίζοντας από κάθε ξεχωριστό χρήστη £4.50 για την Ρεάλ Μαδρίτης και  £4.28 για την Μπαρτσελόνα.

Συνοδεύοντας την PSG στην κορυφή της βαθμολογίας, βρίσκουμε την Γιουβέντους στην δεύτερη θέση και την Μπάγερν στην τρίτη, με τους “Μπιανκονέρι” να έχουν έσοδα £10.8 από κάθε χρήστη και τους Γερμανούς να κερδίζουν £10.18.

 

Ποδοσφαιρικά emojis μέσω μιας εφαρμογής

H ‘Silicon Markets’, μια τεχνολογική start-up εταιρία του Άγγλου ποδοσφαιριστή Ράιαν Μπέρτραντ, δημιούργησε μια emojis εφαρμογή με ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λίγκ.Η εφαρμογή “Footiemoji”, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της να αγοράσουν θεματικά ποδοσφαιρικά emoji πακέτα για χρησιμοποίηση στα κινητά τηλεφωνά και αρχικά βασίζεται στην υποστήριξη του πρώην αρχηγού της Αγγλίας και ποδοσφαιριστή της Τσέλσι Τζον Τέρρι.

Ο Μπέρτραντ δήλωσε πως ενώ ελπίζει πως η ιδέα του θα επιτύχει επιχειρηματικά, ο αρχικός στόχος είναι η δημιουργία μιας βαθύτατης σύνδεσης μεταξύ του ψηφιακού κοινού και των ποδοσφαιριστών.

“Όταν ξεκινήσαμε αυτό το καινούργιο επιχείρημα επιθυμούσαμε να κάνουμε πλάκα στους εαυτούς μας. Το αντιμετωπίσαμε περισσότερο σαν χόμπι και δεν το κάνουμε για τα χρήματα. Δεν υπάρχει ακόμα μια καταναλωτική αγορά γι αυτό που προσφέρουμε και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να απολαύουν το προϊόν μας”.