Η επιστράτευση του Φέλπς από την Intel προμηνύει εξελίξεις στο αθλητικό μάρκετινγκ

Η επιστράτευση του Φέλπς από την Intel προμηνύει εξελίξεις στο αθλητικό μάρκετινγκ

WellizioNewsΗ επιστράτευση του Φέλπς από την Intel προμηνύει εξελίξεις στο αθλητικό μάρκετινγκ
Οκτώβριος 30 , 2016 / Posted by Μιχάλης Πασσαλής / News /

Η επιστράτευση του Φέλπς από την Intel προμηνύει εξελίξεις στο αθλητικό μάρκετινγκ

Η Intel επιστράτευσε τον  Μάικλ Φέλπς για την καινούργια της διαφημιστική καμπάνια, προμηνύοντας έτσι συναρπαστικές εξελίξεις στον τομέα του αθλητικού μάρκετινγκ.

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε μια καινούργια μορφή συνεργασίας, μεταξύ αθλητισμού και τεχνολογίας, καθώς ο 28χρονως Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Μάικλ Φέλπς συνεργάστηκε με την Intel για την δημιουργία διαφημιστικού υλικού.

Η διαφημιστική εκστρατεία περιελάμβανε δύο 30 δευτερολέπτων σποτ με πρωταγωνιστή τον Φέλπς και τον  ηθοποιό Τζίμ Πάρσονς ο οποίος έχει ήδη εμφανιστεί σε Intel διαφημίσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Intel, η οποία φιλοδόξει να εισχωρήσει στον κόσμο του αθλητισμού, ‘εκμεταλλεύτηκε’ τον ταχύτερο κολυμβητή στον κόσμο με στόχο να προωθήσει στην αγορά τον νεότερο και ταχύτερο επεξεργαστή της.

Οι διαφημίσεις επικεντρώνονται γύρω από το #PlelpsFace, το οποίο κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, το καλοκαίρι που μας πέρασε, δημιούργησε πολύ μεγάλη κίνηση και έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα. Σε αυτό βλέπουμε τον Φέλπς να κάνει μια έντονη και ίσως για πολλούς ‘αηδιαστική’ γκριμάτσα πριν τον ημιτελικό των 200μ πεταλούδας.

Η Intel λοιπόν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει αυτή την ‘αηδιαστική’ έκφραση στο  πρόσωπο του Φέλπς έτσι ώστε να εκφράσει τα συναισθήματα όσων από εμάς εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παλιούς και αργούς φορητούς υπολογιστές.  Φυσικά από πλευράς μάρκετινγκ όσων έχουμε περιγράψει μέχρι εδώ, αν και πολύ έξυπνα και διασκεδαστικά, δεν παρατηρούμε τίποτα το ασυνήθιστο ή το πρωτοποριακό

Αυτό που πραγματικά όμως χρίζει ενδιαφέρον είναι η ανακοίνωση από πλευράς του γενικού διευθυντή του τμήματος μάρκετινγκ της Intel, Steve Fund, ο όποιος δήλωσε: “Αν παρατηρήσατε τις δραστηριότητες μας κατά την διάρκεια του 2016, προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε το brand και την τεχνολογία της Intel στον τομέα του αθλητισμού, με στρατηγικές κινήσεις στο Super Bowl (αμερικανικό ποδόσφαιρο), στο All Star Game του NBA, στα Playoff του NBA και στα X Games”.

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση του δήλωσε: “Στην Intel πιστεύουμε ότι η ψηφιοποίηση (digitalization) του αθλητισμού είναι μια σημαντική τάση και θέλουμε να έχουμε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία αυτής της νέας αγοράς»

Προς το παρόν, αυτό που παρατηρούμε είναι μια διαφημιστική εκστρατεία βασιζόμενη πάνω σε μια λογική σχέση μεταξύ ταχύτητας ενός κολυμβητή και  ταχύτητας ενός υπολογιστή, αφήνουμε όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό περιμένοντας σπουδαίες εξελίξεις. Εάν η Intel πραγματικά έχει διάθεση αλλά και τους πόρους έτσι ώστε να συμμετάσχει ενεργά στην «ψηφιοποίηση του αθλητισμού», τότε είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξουν συναρπαστικά βήματα πάνω στις τεχνολογικές εξελίξεις στον κόσμο των αγαπημένων μας σπορ.