Συνεργασία της ΔΟΕ με την Κινεζική Alibaba

WellizioNewsΣυνεργασία της ΔΟΕ με την Κινεζική Alibaba

Συνεργασία της ΔΟΕ με την Κινεζική Alibaba

Συνεργασία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την Κινεζική Alibaba

%ce%b4%ce%bf%ce%b5-alibaba

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η Κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba θα γίνει η επίσημη πλατφόρμα υπηρεσιών cloud και υπηρεσιών e-commerce καθώς επίσης ιδρυτικό μέλος Ολυμπιακού Καναλιού (Τhe Olympic Channel), προσφέροντας την τεχνογνωσία της μέσα από μια συνεργασία η όποια θα διαρκέσει μέχρι το  2028.

Μέσα από αυτή την συνεργασία η Alibaba θα βοηθήσει το μάνατζμεντ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων να λειτούργει πιο αποτελεσματικά, με μεγαλύτερη απόδοση καθώς επίσης και με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω των υπηρεσιών cloud και cloud computing συμπεριλαμβανομένης και την διαχείριση τεράστιων δεδομένων. Επίσης μέσω των ψηφιακών τεχνολογιών που κατέχει η εταιρεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Alibaba θα αναπτύξει μια ειδική πλατφόρμα προσαρμοσμένη πάνω στο κινεζικό ακροατήριο.

Ο Τίμο Λουμε, διευθυντής της ΔΟΕ σε θέματα τηλεόρασης και υπηρεσιών μάρκετινγκ, δήλωσε ότι η συνεργασία είναι προσαρμοσμένη πάνω στις απαιτήσεις μια νέας εποχής και αποκάλεσε την Alibaba ως τον ιδανικό συνεργάτη στην στοχοποίηση των 700 εκατομμυρίων online χρηστών της Κίνας. Σύμφωνα με Λούμε, κατά την διάρκεια των  Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο τον περασμένο Αύγουστο, η ‘κατανάλωση’ περιεχομένου σε υλικό βίντεο αντιστοιχούσε με το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, κάτι το οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στοχεύει να εκμεταλλευτεί και να επεκτείνει δημιουργώντας τέτοιου είδους περιεχόμενα 365 τον χρόνο.  Alibaba θα κατασκευάσει επίσης μια παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρεί στους καταναλωτές να αναζητούν και να αγοράζουν επίσημα Ολυμπιακά προϊόντων.

Μέσα από αυτή την δωδεκάχρονη συνεργασία η Alibaba θα είναι διαχειρίστρια εταιρεία όλων αυτών των υπηρεσιών κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιόνγκτσανγκ το 2018, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, 2026 και 2028 σε πόλεις που θα επιλεγούν στο μέλλον από τη ΔΟΕ.

«Σε αυτό το νέο ψηφιακό κόσμο, η Alibaba είναι μοναδικά τοποθετημένη έτσι ώστε να βοηθήσει την ΔΟΕ να επιτύχει βασικούς στόχους που περιγράφονται στην Ολυμπιακή Ατζέντα 2020, διαμορφώνοντας συγχρόνως θετικά το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος,» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ. «Πρόκειται για μια πρωτοποριακή, καινοτόμο συνεργασία, η οποία θα βοηθήσει στην βελτίωση της αποδοτικότητας στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζει την παγκόσμια ανάπτυξη των ψηφιακών ευκαιριών, συμπεριλαμβανομένου και του νέου της Ολυμπιακού καναλιού.»

Συγχρόνως ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba δήλωσε “ Είμαστε περήφανοι που επιλεχτήκαμε έτσι ώστε να υποστηρίξουμε την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020. Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία μας και τις καινοτόμους ιδέες μας είμαστε σίγουροι πως θα βοηθήσουμε στην εξέλιξη του Ολυμπιακού κινήματος”.