Οριστικοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 - Wellizio

Οριστικοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

WellizioNewsΟριστικοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

Οριστικοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

Στο Τόκιο, η Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (TOCOPG), ολοκλήρωσε τα σχέδιά της για τα στάδια τα οποία θα φιλοξενήσουν τους  Αγώνες.

Σε μια δήλωση, η TOCOPG δήλωσε ότι πρόσθεσε τα «τελικά κομμάτια στο παζλ των εγκαταστάσεων” κλείνοντας τις τελευταίες συμφωνίες για τα επτά γήπεδα που χρειάζονται για την φιλοξενία του Ολυμπιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου.

Τα γήπεδα αυτά είναι τα εξής: το  Σαπόρο Ντόμ, το στάδιο Μιγιάγκι, το στάδιο Ιμπαράκι Κασίμα, το στάδιο της Σαϊτάμα, το στάδιο του Τόκιο, το διεθνές γήπεδο της Γιοκοχάμα – καθώς και το κύριο Ολυμπιακό Στάδιο στο Τόκιο, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα  Κένγκο Κούμα.

Μετά λοιπόν και από τις οριστικές συμφωνίες  για τα στάδια του ποδοσφαίρου βλεπουμε ότι οι Αγώνες του Τόκιο 2020 θα χρησιμοποιήσουν συνολικά 43 στάδια, μεταξύ των οποίων 25 υπάρχοντα, 10 προσωρινά και 8 νέες μόνιμες εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος το οποίο από την αρχική του παρουσίαση στόχευε στην διατήρηση χαμηλού κόστους, με την οριστικοποίηση των εγκαταστάσεων παρατηρούμε  ότι συνολικά θα κατασκευαστούν τρία λιγότερα μόνιμα στάδια, καθώς η TOCOPG φαίνεται να στοχεύει σε μια βιώσιμη κληρονομιά αυτών των εγκαταστάσεων για τις μελλοντικές γενιές που θα τις χρησιμοποιήσουν με την ολοκλήρωση των Αγώνων του 2020.

Με λίγο παραπάνω από δύο χρόνια πριν την έναρξη των Αγώνων, η οργανωτική επιτροπή ανέφερε ότι οι εγκαταστάσεις προχωρούν «σύμφωνα με το αρχικό  χρονοδιάγραμμα” και ότι όλες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές του 2020.

Μιλώντας σε μια συνάντηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Τόκιο 2020 Γιοσίρο Μόρι δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς ύστερα από την οριστικοποίηση και των εγκαταστάσεων του ποδοσφαίρου, έχουν πλέον αποφασιστεί όλες οι εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. ”